HOME

|

TOUR

|

BAND

|

VIDEO

|

FOTO

BAND
GARY MULLEN (zang)
Gary Mullen is drijvende kracht achter One Night of Queen en al heel lang een grote Queen-fan. Ook zingen is daarbij z'n grote hobby en voordat hij samen met The Works begon, heeft hij al in diverse bands gezeten. Genietend van karaoke heeft hij veel van Queen's nummers onder de knie gekregen en in z'n favoriete bar "De Horseshoe Bar" ten gehore gebracht aan de menigte aldaar.

Gary's vrouw Jacky en Gary's moeder schreven Gary, zonder zijn medeweten, in voor de selecties van Stars In Their Eyes. En na één van de voorrondes kwam hij al snel in de hoogste plaatsen. In de finale won Gary de compititie met 864.838 stemmen, hetgeen nog nooit was voorgekomen.

Gary heeft, samen met z'n band, al velen mensen in diverse landen weten te ontroeren en als klapper heeft de band in 2005 opgetreden in het Hyde Park in Londen ter gelegenheid van Park Of The Proms, met o.a. Andrea Boccelli en Symply Red.

DAVIE BROCKETT (gitaar)
Davie begon z'n muzikale carrière op z'n 15e. Hij was door zijn gedrevenheid goed in staat bijzondere muziek te maken en al gauw creëerde hij muziek voor radio- en tv-jingles, muziek voor videogames en no-nonsense rock. Daarbij heeft Davie de muziek gemaakt voor de promotie multi-media CD van de University of Glasgow.

Ook Davie heeft, voor hij bij The Works startte, in vele bands met uiteenlopende stijlen gespeeld. Één daarvan was de populaire Thinn Lizzy-tribute band Fat Betty, welke erg bekend is in Glasgow en omgeving. In 1998 startte Planet 8, een project met een band, een album, een live-show en de aanhang in U.K en het Verre Oosten. Verder heeft Davie veel sessiewerk gedaan voor o.a. Craig Amstrong, BBC Scotland, ITV, SKY, EM Radio Clyde.

Davie is in het bezit van een eigen opnamestudio in Glasgow en heeft nu net de laatste hand gelegd aan de muziek van de BAFTA TV-series winaar Raven en in 2001 is hij door het blad Total Guitar Magazine uitgeroepen als één van de beste Schotse gitaristen!

BILLY MOFFAT (basgitaar)
Op tienjarige leeftijd is Billy begonnen met de bas te hanteren en heeft door de jaren een stevige basis opgebouwd die nodig was voor het sessiewerk wat hij zoal doet. Billy heeft opnamesessiewerk gedaan met bands als Choice Spirit, Retro, Wood 82 en vele andere.

Ook al is hij een favoriete sessiemuzikant, hij is zeker ook een goede keus voor het live-cicuit en heeft een bijdrage geleverd aan het live-werk van bands als Irn McMaiden en Sheepdug.

Het staat als een paal boven water dat Billy graag muziek maakt in goede samenwerking met de rest van de band.

JONATHAN EVANS (drums)
Jonathan zat nog amper op de middelbare school toen hij met drums begon. Hij was toen een jaar of 13 en iedere vrije minuut zat hij achter de drums. Hij heeft gespeeld in het school-orchestra en big band met als klapper een opname bij de BBC-studio en een reis naar Denemarken om daar op diverse festivals te spelen.

Sinds hij van school is, heeft Jonathan in verschillende rock-bands gespeeld, verspeid over het land en heeft nog samen met Gary gespeeld tijdens een van z'n solo-shows.

The Barenaked Ladies, Matchbox Twenty en James Taylor Quartet zijn degenen waar Jonathan z'n inspiratie van krijgt en z'n goede gevoel voor strak spelen maakt hem een ideale Roger.

MALCOLM GENTLES (toetsen)
Malcolm is opgegroeid in een muzikale familie en begon al op zijn 5e jaar met viool spelen. Toen hij nog maar 9 jaar was ging hij naar de befaamde Chethams School of Music. Het was op deze school dat zijn interesse voor piano werd geboren en hij studeerde o.a. jazz en populaire muziek.

Daarnaast was hij ook nog drummer in een band en speede met z'n band in theaters en clubs. In 1990 kreeg Malcolm zijn eigen band bij elkaar en had hiermee optredens over de gehele wereld. Maar buiten zijn eigen werk deed Malcolm ook begeleidingswerk en studiowerk voor vele artiesten. Hij had plezier in zijn werk en vele artiesten beveelden hem aan voor projecten als BBC, Yorkshire Televion en Channel Four. Hij had ook het voorrecht om te mogen spelen voor de Princess Royal en de Duchess of Kent.

Malcolm verving Martin Campbell toen deze de band in 2008 verliet. Sindsdien is Malcolm de toetsenman van de Works.